BADRUMSRENOVERING

BADRUMSRENOVERING - NÅGRA REKOMMENDATIONER

Det finns mycket som är viktigt att tänka på när det gäller badrumsrenoveringar. Det som mest upptar tankarna när man föreställer sig sitt nya badrum är förstås det slutgiltiga utseendet, som är så viktigt för att man ska trivas. Badrummet utnyttjas dygnet runt hela veckan av hela familjen, och på många olika sätt; från dagligt morgonbestyr över toalettbesök till långa sköna bad när man är ledig. Men just eftersom det är så använt och därmed utsatt för mer slitage än övriga rum i lägenheten är det viktigt att man förutom ytan även tänker på det dolda. Eller i alla fall det som inte syns så noga, men garanterat ändå märks. För att din badrumsrenovering ska bli så lyckad som möjligt ger vi dig här några rekommendationer på vad du ska tänka på.

Golvbrunn

Golvbrunnen är en typiskt oansenlig men mycket viktig detalj i ett badrum. Vid installation av en golvbrunn är det ytterst viktigt att det blir rätt, annars kan fuktskador lätt uppstå. Otäta golvbrunnar är den absolut vanligaste orsaken till vattenskador i badrum. Golvbrunnen måste vara av ett godkänt fabrikat för att vara giltig försäkringsmässigt. Dessutom är det viktigt att lutningen på golvet är tillräcklig för att vattnet ska rinna till golvbrunnen. Detta är inte lätt att få till och det är därför oerhört viktigt att anlita en erfaren hantverkare.

Elektricitet

El i badrum kan kännas vanskligt men utfört på rätt sätt av en behörig elektriker är det inte farligt. Tidigare var det förbjudet att ha eluttag i badrummet, men numera är det tillåtet att installera 230 volts-uttag, så länge det är skyddsjordat och kopplat till en jordfelsbrytare. Placeringen är också viktig. En behörig elinstallatör vet var man får sätta uttag och inte. Vill du använda elektrisk utrustning i ditt badrum ska du se till att det installeras ett uttag. Att dra in förlängningssladdar i ett badrum kan vara direkt livsfarligt och ska definitivt undvikas.

Ventilation

Vill du veta om ditt badrum har tillräcklig ventilation kan du mäta tiden det tar för speglar och andra glasytor att bli imfria efter ett bad eller en dusch. Tar det mer än tjugo minuter behöver du definitivt bättre ventilation. Är ventilationen i ett badrum dålig kan det snabbt leda till fuktskador i fogar. Numera finns många bra badrumsfläktar att välja mellan och ofta till bra priser. Konsultera din hantverkare noga i den här frågan, det är en av de absolut viktigaste för att ditt nya badrum ska fungera som det är tänkt.

Anlita alltid certifierade hantverkare

Som du märker är det dessa små, ”osynliga” detaljer som avgör om din badrumsrenovering blir lyckad eller inte. Det gäller naturligtvis också ytskikten samt hur hyllor, handfat etc är upphängda. Kort sagt är det otroligt viktigt att få jobbet utfört av någon som vet hur man gör. Att jobbet är fackmannamässigt utfört är ett måste för att försäkringen ska gälla och för att ni inte ska behöva låta renovera badrummet igen efter bara några år.

Med oss vid din sida blir varje steg i renoveringen rätt gjort!